881 782 279

Pon.-Pt.: 13:00-22:00 Sob.: 12:00-18:00

 / Blog / Wpis

Zdrowe i pyszne chipsy? TAK!

Czy chipsy mogą być zdrowe i pyszne? Tak, owszem! Zdziwisz się jakie pyszne mogą być chipsy z jarmużu :-) i zrobisz je w parę chwil!

Składniki:
jarmuż (ile? zaszalej! cała paczka!)
olej kokosowy
sół himalajska, papryka ostra lub słodka, czosnek w proszku

Pozbądź się każdej grubszej łodygi i łodyżki. Olej kokosowy roztop i wysmaruj nim dokładnie każdy listek. Liście ułóż na blasze, nie powinny na siebie nachodzić. Posyp ulubionymi przyprawami, ale nie za dużo, liście dobrze chłoną smak przypraw, więc nie trzeba dużych ilości.

Piecz w 180 stopniach przez 10 minut. Jedz od razu, póki chrupiące!

Ja lubię zjeść sobie kotleta z kurczaka w panierce z płatków owsianych z górą chipsów z jarmużu, dobrze się komponuje :-)