881 782 279

Pon.-Pt.: 13:00-22:00 Sob.: 12:00-18:00

 / Blog / Wpis

Ciasteczka Najprostsze

Czas na najprostsze składniki na świecie! 3 składniki i niebo w gębie!

Potrzebujesz tylko:

1 i 1/3 szklanki mąki migdałowej
1/3 szklanki masła (może być też olej kokosowy)
2-4 łyżek miodu
szczypta soli

Do tego prosty dżem:
ksylitol
zblendowane owoce
żelatyna

Przygotowanie:
Składniki mieszamy w misce i odkładamy do lodówki na 30 min.
Po wyjęciu z lodówki formujemy ciasto w małe kulki.
Kulki rozkładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Na środku robimy palcem dziurkę, do której nakładamy dżem.

Pieczemy w 180 stopniach około 8-12 minut.

W trakcie pieczenia często sprawdzamy stan ciastek, bo migdałowe ciasteczka łatwo przypalić. Kolor powinien być lekko złoto-brązowy. Po wyjęciu czekamy aż ostygną. Tak! Trzeba jeszcze chwilę poczekać ;-)

Smacznego!